Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Innovationer och entreprenörskap i fokus under Almedalsveckan

1 juli 2021 | Kommun & politik
East Sweden bjuder in till två fullspäckade eftermiddagar med digitala evenemang under Almedalsveckan, 5-6 juli. Linköpings kommun deltar i ett seminarium om staden som testbädd.
Repfabriken i Ebbepark

Linköpings kommun deltar i ett seminarium i East Sweden studio om Ebbepark som stadens testbädd. Foto: Per Conning

East Sweden har under många år haft en arena för möten och seminarier i Almedalen. I år blir det istället livesända seminarier från Östergötland i East Swedens studio den 5-6 juli. Livesända intervjuer varvas med paneldiskussioner och gäster som diskuterar högaktuella ämnen. Dessutom bjuds det på dagens Almedalsspaningar och ett digitalt Östgötamingel.

Ebbepark som testbädd

Årets program är en blandning av innovation, entreprenörskap och våra regionala styrkeområden. Linköpings kommun deltar i ett seminarium som handlar om hur vi kan göra staden mer smart och hållbar genom att använda oss av testbäddar.

– För Linköpings del får vi möjlighet att berätta om hur vi använder staden och framförallt Ebbepark som testbädd. Att kunna lyfta vår region och berätta om våra styrkor och möjligheter på denna nationella arena är en del av vårt långsiktiga arbete med att utveckla Linköping, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Denisé Cassel (KD), som deltar i seminariet.

Bland programpunkterna finns även seminarier om klimat, elektrifiering av godstransporter samt digitalisering av både vård och forensik.

Seminarierna öppna för alla

Sändningen från East Sweden studio streamas och är öppen för alla. Programmet finns också kvar efter sändningen och går att nå via East Swedens sociala medier. 

Region Östergötland, Linköpings universitet, Linköpings kommun och Östsvenska handelskammaren står bakom East Sweden studio.