Känner du någon som gör Linköping tryggare?

19 juli 2019 | Kommun & politik
Sedan 2001 har Stångåstaden delat ut trygghetsstipendiet Tryggve. Det går till en eldsjäl, grupp eller förening i Linköping som skapar trygghet och trivsel i vår stad.

Vinnare 2018 var Ryds föräldraförening. På bilden syns Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, Nora Hassan Mohamed och Abdirahman Haji Ismail, båda från Ryds föräldraförening samt Helena Balthammar, tidigare borgmästare i Linköpings kommun. Foto: Lasse Hejdenberg

– Det finns så många eldsjälar som gör otroliga insatser för att öka tryggheten i Linköping. Vi vill lyfta fram dessa engagerade människor som brinner för olika trygghetsfrågor och som tar initiativ till att förbättra och utveckla våra bostadsområden, säger Thomas Mideskog, brand- och säkerhetsansvarig tillika ansvarig för Tryggve-stipendiet på Stångåstaden.

Vinnaren utses på Tryggvedagen den 25 september 2019. Juryn består av representanter från Stångåstaden, Linköpings kommun, Räddningstjänsten Östra Götaland (RTÖG) samt Polismyndigheten i Östergötland.
 
Förutom uppmärksamhet för sina insatser får vinnaren ett pris för att kunna utveckla sitt engagemang ytterligare.

Förra årets vinnare var Ryds föräldraförening. Föreningen genomför nattvandringar i Ryd och bidrar därmed till att skapa en ökad trygghet i stadsdelen.

Känner du någon som du tycker borde få årets stipendium? Eller är det du själv? Mejla ditt förslag tillsammans med en motivering till tryggve@stangastaden.se senast 5 augusti.