Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Realistiskt och vackert på Passagen

3 juni 2020 | Uppleva & göra
Den 4 juni öppnar sommarens stora utställning med Karin Broos i kommunens konsthall Passagen. "Det finns en mångtydighet i hennes bilder. Det hon målar är igenkännbart och vackert, men något skaver och det får en att reflektera" säger enhetschef Lars-Ove Östensson.
Kvinna vid spegelbord

Målning av Karin Broos

Karin Broos målar realistiskt. Hennes målningar av döttrarna vid vatten är väl kända. Det var länge sedan hon visade sin konst i Sverige, men nu är det dags för en Sverigeturné. Ett av stoppen är Linköpings konsthall Passagen. Det innebär att Karin Broos ställer ut i den stad där hon delvis växte upp som barn. Idag är hon bosatt i Värmland.

Ingen vernissage

Konsthallen vill att du som har tänkt besöka utställningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stannar hemma om du är sjuk.
På grund av den rådande situationen med covid-19 blir det ingen vernissage och högst 40 personer får vara inne samtidigt.
-Det innebär att det kan uppstå väntetid vid vissa tillfällen. Vi hoppas att besökarna har förståelse för det, säger Lars-Ove Östensson.
Utställningen pågår till den 20 augusti.

Text: Eva-Karin Strand Wåtz

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: