Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Kolla temperatur och kvalitet på vattnet innan du åker

2 juli 2020 | Stadsplanering & trafik, Bygga, bo & miljö, Coronaviruset covid-19
Är du på väg till badet? Du vet väl om att du kan kolla exakt var badplatsen ligger, temperaturen och vattnets kvalitet redan innan du åker hemifrån?
barn springer ut i vattnet på en badstrand

Härliga dagar väntar. Foto: Most Photos

I Linköpings kommun finns det sensorer som mäter temperaturen i 17 sjöar med kommunala bad. I flertalet av sjöarna finns det en sensor men i Johannelundsbadet finns det två.

– Det finns 20 sjöbad i kommunen och vi vill att samtliga ska få sensorer. Just nu är det 17 av badplatserna som har tillräckligt bra täckning för att sensorerna ska kunna kommunicera, säger idrottsutvecklingschef Andreas Hagström.

Vattnets kvalitet

Men det är inte bara information om temperaturen du kan hitta på kommunens webbplats. Här finns också information om vattnets kvalitet och var badplatserna ligger. Men informationen är inte helt samlad än.

– Nästa steg är att samla all information som rör baden på samma webbsida. Det handlar om vattenkvalitet och lufttemperatur samt prognos för de kommande dagarna och kanske även en pollenrapport. Tanken är att det ska finnas information om ett ökat värde för våra badgäster, säger Andreas.

Några saker har redan förändrat på webbplatsen sedan förra året. Bland annat har kartan som visar badplatserna och temperaturen fått en ny layout.


Tänk på att hålla avstånd på badplatserna i sommar.

Viktigt att hålla avstånd 

Dagar när sommarvädret visar sig från sin bästa sida är trycket på badplatserna stort. På grund av rådande pandemi är det därför viktigt att hålla avstånd till varandra. Vid badplatser med högt besökstryck kommer även extra toaletter att placeras ut.

Text: Eva-Karin Strand Wåtz

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: