Hoppa till huvudinnehåll

Kommunen hyr Collegium för att fler ska kunna idrotta

9 maj 2023 | Kommun & politik, Uppleva & göra
Kommunstyrelsen har beslutat att teckna ett femårigt hyresavtal gällande Collegium. Detta för att säkra tillgången till bokningsbara idrottshallar. Lokalerna kommer främst att nyttjas av barn och unga som utövar olika idrotter, bland annat racketsport.
blandadebollar

Nytt avtal ska ge fler möjlighet att idrotta. Foto: Mostphotos

I väntan på att Vasahallen och en ny multihall byggs klart kommer Linköpings kommun att hyra Collegium under en femårsperiod med start hösten 2023. Badmintonföreningen BMK Göta, som i dagsläget saknar träningslokal, kommer kunna nyttja lokalerna. Detsamma gäller Linköpings Tennisklubb som också saknar egen träningslokal. De föreningar och skolor som idag bokar tider i Collegium kommer fortsatt kunna använda anläggningen. 

"Ansträngt bokningstryck"

– Vi behöver hitta en lösning för racketsporterna. Vi har redan ett ansträngt bokningstryck på våra idrottsanläggningar och genom att vi går in som hyresgäst i Collegium säkrar vi upp idrottens behov av lokaler, säger Lotta Bäckman (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

I början av 2023 beslutade Korpen Linköping att säga upp avtalet med fastighetsägaren Castellum AB. Korpen lämnar anläggningen efter sommaren 2023 och Linköpings kommun tar då över genom ett nytecknat hyresavtal.

Text: Marie Hallerfelt

Senast ändrad den 10 maj 2023

Senaste nytt

De är två av landets främsta unga entreprenörer
Sommar på gång - då öppnar Tinnis
Nationaldagsfirande i Gamla Linköping
Det hände på fullmäktige i maj
Hon hjälper unga att påverka
Bredband på landsbygden - Linköping i framkant
Eldningsförbud utfärdat i hela Östergötland
Ökad trygghet vid Linköping arena