Hoppa till huvudinnehåll

Kommunen söker sommarfamiljer

9 mars 2023 | Omsorg & hjälp
Just nu söker Linköpings kommun familjer som kan ta emot barn i sitt hem under sommaren. Kommunen söker även fler akutfamiljer för korta uppdrag under övriga året.

Foto: Scandinav

De barn som kommer till en sommarfamilj är i vanliga fall placerade i något av kommunens jourhem. Där bor de en begränsad tid så att socialtjänsten kan utreda barnets situation innan man hittar ett annat lämpligt boende, som ett familjehem eller HVB-hem.

– Våra jourhem har rätt till ledighet på sommaren, därför söker vi sommarfamiljer, säger Andreas Thander, resurskoordinator i Linköpings kommun.

Vill fortsätta

Det finns också behov av fler akutfamiljer för övriga året. Akutfamiljen fungerar på liknande sätt som en sommarfamilj, där man under en begränsad tid tar emot ett barn i sitt hem.

En del av de familjer som har provat att vara sommarfamilj har tidigare funderat på uppdrag som familjehem eller kontaktfamilj.

– Det var flera familjer som efter förra sommaren ville fortsätta att engagera sig i något av våra uppdrag, säger Andreas Thander.

Uppdraget som sommarfamilj är ungefär 3-5 veckor. Ekonomisk ersättning och stöd från erfaren handläggare ingår.

Här kan du läsa mer om hur du kan engagera dig: 

Senast ändrad den 9 mars 2023

Senaste nytt

Bassängerna är testade - 23 dagar kvar till öppning Det hände på fullmäktige i mars Snöovädret påverkar sophämtningen Linköping på besök i systerorten Palo Alto Förslaget om nedläggning av förskolor och skolor blir verklighet Reservrutiner påkopplade när trygghetslarm slutade fungera Nya åtgärder ska motverka segregation Inför beslutet om skollokaler - så går nämndmötet till Kom och se eldshow på Earth hour Dags att sopa upp gruset