Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Kommunen tackar Linköpingsborna

5 juni 2020 | Kommun & politik, Coronaviruset covid-19
I ett brev riktar kommunstyrelsens ledande politiker ett tack till Linköping för det ansvar invånarna tar under coronakrisen. Här kan du läsa hela brevet.
Flygbild över Linköping

Vi befinner oss mitt i en omfattande pandemi sedan flera månader. Östergötland är hårt drabbat och Linköping har som regionens största kommun ställts inför stora utmaningar.

Som ledande politiker vill vi vända oss till er som bor och är verksamma i Linköpings kommun. Vi ser att ni tar ansvar och vill rikta ett stort tack till var och en av er.

Vi förstår att ni är många som upplever oro och att situationen är påfrestande. Att inte ha den frihet som vi är vana vid när vi umgås med vänner, familj, arbetar och studerar. Att känna oro för att bli sjuk eller att någon nära blir det. Kanske är du en av dem som själv legat sjuk i covid-19, eller som bär den tunga bördan av att ha mist en närstående i sviterna av det nya viruset.

Näringslivet är satt under press, där många har fått permittera, dra ned och fatta tuffa beslut. Företagare och anställda jobbar hårt och ställer om, för att klara sig igenom pandemin.

För att inte tala om er inom vård och omsorg. Dagligen har ni stått längst fram i kampen mot viruset, och ert arbete har varit ovärderligt för såväl samhället som de drabbade.    

Vi ser också en stor positiv kraft där vi drar nytta av våra styrkor. Linköping har en tradition av innovation och av att hitta nya lösningar tillsammans. Företagare, privatpersoner, medlemmar i föreningar och organisationer tänker nytt, hittar samarbeten och ställer upp för varandra och det gemensamma bästa. Det gör oss glada och stolta över vår stad.

Pandemin är inte över. Smittläget har stabiliserats på en lägre nivå men nya toppar kan komma. Nu gäller det att ha uthållighet och fortsätta följa myndigheternas restriktioner.

Tack för det ansvar ni alla tar, varje dag. Tillsammans tar vi oss igenom detta på ett bra sätt.

Nu hoppas vi på sol och värme, och önskar er alla en skön sommar!  

Niklas Borg (M), ordförande i kommunstyrelsen
Denisé Cassel (KD), vice ordförande
Kristina Edlund (S), andre vice ordförande