Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Kommunens anställda får gåva

4 juni 2021 | Kommun & politik, Arbete
Linköpings kommun vill visa medarbetare uppskattning för deras goda insatser i samband med coronapandemin. Därför kommer medarbetare att få en extra sommargåva och senare under året ytterligare en gåva från kommunen.

Kommunalråd Denisé Cassel (KD).

– Vi börjar äntligen se ljuset i tunneln på denna långa pandemi. Vi vet att det är många medarbetare som slitit oerhört hårt under det senaste året och därför vill vi från kommunens sida visa vår uppskattning genom att ge medarbetare en extra gåva, säger kommunalråd Denisé Cassel (KD).

Två gåvor till medarbetare

Varje chef kan köpa en extra sommargåva till sina medarbetare till ett värde av 625 kronor per person (inklusive moms). Linköpings kommun kommer även senare under året att ge en gåva till alla medarbetare till ett värde av 625 kronor per person (inklusive moms).

– Tack vare att Skatteverket tillfälligt ändrat reglerna för gåvor så har vi från kommunens sida nu möjlighet att ge våra medarbetare denna gåva. Vi vet att många har ett tufft år bakom sig och därför är även vår satsning på arbetsmiljöarbetet viktigt. Jag hoppas att våra medarbetare får chans till återhämtning under sommaren och att vi kan återgå till en lite mer normal vardag under hösten, säger kommunalråd Denisé Cassel (KD).

Gåvorna finansieras med centrala medel och tilldelas alla tillsvidareanställda medarbetare samt visstidsanställda medarbetare med månadslön. Totalt rör det sig om 10 200 personer. Beslut om gåvan fattas av kommunstyrelsen den 8 juni.