Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Kommunens medarbetare får sommarbonus

4 juni 2020 | Arbete, Coronaviruset covid-19
Våren har varit en påfrestande tid för de flesta medarbetare. En del har arbetat extra mycket, andra har fått byta arbetsuppgifter eller jobbat på distans. Nu vill Linköpings kommun visa uppskattning för allas insats.

"Alla har gjort en stor insats", säger kommunalråd Denise Cassel (KD).

Alla kommunens medarbetare med månadslön som jobbat under april kommer att få 500 kronor extra i friskvårdspeng för 2020. Detta som tack för det enorma arbete som har gjorts under coronapandemin.

– Alla har gjort en stor insats och vi har jobbat tillsammans på ett sätt som vi aldrig gjort tidigare. Vi som arbetsgivare vill därför rikta ett tack till var och en i form av en tillfällig utökning av friskvårdspengen, säger Denise Cassel (KD), kommunalråd och ansvarig för personalfrågor i kommunstyrelsen.

"Ta chans till återhämtning"

Gåvan ges till alla anställda med månadslön och som arbetat under april månad och inkluderas i de ordinarie reglerna kring friskvårdsbidrag. Även timavlönade medarbetare som varit i aktivt arbete någon gång under april 2020 kommer att få bonusen.

– Chefernas och medarbetarnas engagemang var avgörande och jag vill ge beröm till kommunens alla anställda för det som gjorts under våren samtidigt som jag ser att hösten kan innebära nya påfrestningar. Vi har en fantastisk personal som klarat av det här under lång tid, men det är inte över. Vi måste vara beredda på att klara hösten också. Det är viktigt att alla tar till vara alla chanser till återhämtning som ges och där användning av friskvårdspeng kan vara en påminnelse om det, säger Sonja Erlandsson, HR-direktör, och poängterar att det fortfarande är viktigt att följa myndigheternas restriktioner, hålla avstånd, stanna hemma om man är sjuk och ha god handhygien.

Text: Emmilie Engström