Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Kommunfullmäktige blir digitalt igen

12 januari 2022 | Kommun & politik
På grund av smittläget kommer kommunfullmäktiges sammanträde den 25 januari 2022 att genomföras digitalt.
En ordförandeklubba och en man som ler.

"Vi följer smittläget noga", säger kommunfullmäktiges ordförande Lars Vikinge (C). Foto: Johan Hermansson

Under senhösten 2021 kunde kommunfullmäktiges ledamöter återigen samlas fysiskt i Linköpings stadshus efter ungefär ett år av digitala distansmöten. Tre fysiska sammanträden hann det bli men i och med att smittspridningen av covid-19 och andra sjukdomar har ökat den senaste tiden kommer man nu än en gång ställa om till digitalt sammanträde.

Den 25 januari klockan 9.00 är det dags för det nya årets första kommunfullmäktigesammanträde men det är endast fullmäktiges presidium som kommer att vara på plats i kommunfullmäktigesalen i stadshuset. Övriga ledamöter kommer att delta digitalt på distans. Åhörare rekommenderas att följa sammanträdet via livesändningen på Linköpings kommuns webbplats.

Hur det blir med övriga kommunfullmäktigesammanträden senare under året är ännu inte bestämt utan man tar ett sammanträde i taget.

– Vi följer smittläget noga och kommer att besluta om mötesformerna fortlöpande för resten av vårens kommunfullmäktigesammanträden. Vi har också nära kontakt med regionens smittskyddsläkare inför dessa beslut, säger kommunfullmäktiges ordförande Lars Vikinge (C).


Läs mer om Linköpings kommunfullmäktige här: