Kulturskolan bjuder in till festival i Gamla Linköping

22 maj 2019 | Uppleva & göra
Lördagen den 25 maj fylls Friluftsmuseet Gamla Linköping av omkring 400 kulturskoleelever. Då arrangeras Kulturskolefestivalen, som också är startskottet för skolans 70-årsfirande.

Dagen bjuder bland annat på en pulserande dansshow.

Under dagen, som pågår mellan klockan 11.30-17.30, deltar cirka 400 elever och ett 40-tal lärare. Skolans alla fyra kreativa inriktningar finns representerade på programmet: teater, bild & form, dans och musik.

Under dagen visar elever i blandade åldrar upp vad de har jobbat med det gångna året. Musikaliskt bjuds det på en genrebredd som spänner från funk till Mozart. Dagen inleds med en pulserande dansshow, bild & form ordnar aktiviteter som tipspromenad och handmålning, och teatern kommer att visa skuggteater. Det är fri entré och alla är varmt välkomna.

Det blir en musikalisk resa blandat med allt från funk till Mozart.

Kulturskolan hett ämne

Under våren har Kulturskolan fått stor uppmärksamhet i media, bland annat i artiklar om Oscarvinnaren Ludwig Göransson, numera ambassadör för skolan, och nationellt har Kulturskolan varit ett hett ämne för politisk debatt. Under invigningen av Agora hade skolans elever även en framträdande roll.

– I all uppmärksamhet kring Kulturskolan får man inte glömma bort det som vår verksamhet handlar om: våra elever. Kulturskolefestivalen är ett utmärkt tillfälle att få se och höra dem, säger kulturskolechef Anders Johansson.

Inleder jubileumsfirandet

I år firar Linköpings kulturskola 70 år. Helgens festival blir startskottet för ett firande som kommer att pågå under hela hösten. Firandet kulminerar i en pampig jubileumskonsert senare i år.

Text: Millan Baeckström