Hoppa till huvudinnehåll

Kulturskolefestival i Gamla Linköping

9 maj 2023 | Uppleva & göra, Förskola & utbildning
Söndagen den 14 maj 2023 arrangeras årets upplaga av Kulturskolefestivalen. I år hålls festivalen på fyra olika scener i Gamla Linköping. Dagen är fylld med kreativa händelser, som musik, teater och måleri. Ett nytt inslag i år är en föreställning i kapellet där musik varvas med teater.

Anders Hoglert, lärare på Kulturskolan, står utanför kapellet i Gamla Linköping. Kapellet är en av fyra scener på Kulturskolefestivalen. Förberedelserna inför festivalen har pågått i ett år. Foto: Sofie Berlin

Mellan klockan 11.00-16.00 underhåller 650 av Kulturskolans elever alla besökare med dans, musik, skapande och teater. Programpunkterna hålls på fyra olika scener, folkparksscenen, dansbanan, hållgården och kapellet. Det blir allt ifrån streetdance och storband till stråkgrupper, spelmän och möjlighet att måla med elever från Bild och form. På Kryddbodtorget kommer det även finnas en tipspromenad och det kommer att hållas instrumentprovning för alla som är nyfikna. 

– Man får prova på blåsinstrument, stråkinstrument och att måla den här gången, säger Anders Hoglert, lärare på Kulturskolan.

Kulturskolefestivalen riktar sig till alla som vill lyssna på musik, titta på dans och teater eller som vill komma och måla. Lite extra välkomna är barnfamiljer eller ungdomar där någon är nyfiken på att börja på Kulturskolan.

– Vi vill gärna visa upp vad vi gör på Kulturskolan och förhoppningsvis nå ut till nya barn och ungdomar i Linköpings kommun. Kulturskolan finns ju till för att vara en meningsfull fritidsaktivitet och en bra utbildning inom olika kulturformer för kommunens barn. Det är viktigt att vi gör saker för att nå ut till olika barn och visa att vi finns. Det är också viktigt att våra elever får öva sig på att få framträda och lyssna och titta på varandra, säger Anders Hoglert.

Kulturskolefestivalen arrangeras av Kulturskolan i samarbete med Gamla Linköping. Det är helt gratis att delta.

Text: Sofie Berlin

Senast ändrad den 8 maj 2023

Senaste nytt

De är två av landets främsta unga entreprenörer
Sommar på gång - då öppnar Tinnis
Nationaldagsfirande i Gamla Linköping
Det hände på fullmäktige i maj
Hon hjälper unga att påverka
Bredband på landsbygden - Linköping i framkant
Eldningsförbud utfärdat i hela Östergötland
Ökad trygghet vid Linköping arena