Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

100 sommarvikarier till ett av Linköpings viktigaste jobb

20 april 2021 | Kommun & politik, Omsorg & hjälp
Varje sommar anställer Linköpings kommun sommarvikarier och feriearbetare till vård- och omsorgsarbete. Och det finns nästan 100 tjänster kvar att söka till årets sommarjobb. "Det är ett socialt och glädjefyllt arbete", säger Josephine Tykesson Rahman som arbetar med rekrytering av sommarvikarier och feriearbetare.
Man med surfplatta

Sök årets sommarjobb. Foto: Mostphotos

Att arbeta med människor är givande på flera sätt. I varje fall om man lyssnar till vad Mathilda Brett har att säga om saken. Sommaren 2020 anställdes hon som feriearbetare på demensboendet Trollflöjten. Feriearbete under sommaren i Linköpings kommun riktar sig till ungdomar som läser första eller andra året på gymnasiet och har som syfte att ge gymnasieungdomar en inblick i arbetslivet.
– Det är såklart tufft att arbeta med personer med demens men det är också otroligt givande. Vi hittade på aktiviteter tillsammans, gick på promenader, spelade både bingo och pingis. Och vi bakade nästan varje dag, säger Mathilda Brett glatt.   

Varierat arbete

Arbetsuppgifterna kan se olika ut beroende på om tjänsten är ett vikariat eller ett feriearbete och om det är inom äldreomsorgen, LSS funktionsstöd eller Råd & stöd. All ny personal får en introduktion av arbetet och schemalagda tider. Det finns två arbetsperioder för sommaren. Antingen jobbar man i början eller i slutet av sommaren.
– Vi söker sommarvikarier i alla åldrar. Gärna personer med erfarenhet från vård- och omsorgsarbete eller socialt arbete. Men allra mest öppna personligheter som är villiga att lära sig ett av Sveriges viktigaste jobb, säger Josephine Tykesson Rahman.

Ger ringar på vattnet

Ett arbete inom vård och omsorg ger inte bara en social sommar utan också ringar på vattnet.
– Min sommar på Trollflöjten har gett mig goda referenser och arbetserfarenhet att skriva in på mitt CV. Dessutom har det gett mig fortsatt arbete då jag även denna sommar kommer att jobba på Trollflöjten. Fast som sommarvikarie, förklarar Mathilda som nu läser sista året på gymnasiet.


Är du intresserad och vill veta mer? 


Text: Fanny Miles