Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Linköping från ovan

30 mars 2020 | Uppleva & göra
I Bild Linköpings fotoarkiv finns många gamla fotografier som visar Linköping från luften. Här kan du se några av dem. Om det finns uppgift om årtal så hittar du detta i bildtexten.Flygbild över centrala Linköping 1960. I bildens nedre del syns ”gamla-gamla busstorget” som låg vid korsningen Djurgårdsgatan-Drottninggatan. Här, i kvarteret Eddan, byggs just nu bostäder och verksamhetslokaler. På den stora gräsytan i bildens vänstra del ligger idag länsstyrelsen, och strax intill biblioteket.
Foto: Einar Jagerwall/Bild Linköping

 I nedre vänstra hörnet syns gamla brandstationen, som nu är riven. På platsen byggs just nu Link business center. I högra delen av bilden ligger Hamngatan. Till höger syns också ”gamla busstorget” (Magasintorget), som nu är bebyggt.
Foto: Einar Jagerwall/Bild Linköping

 Ett vykort poststämplat 1931 med vy över domkyrkan och centrala Linköping. Vykortet är en del av Håkan Johansons vykortssamling, som finns tryckt i boken ”Helsningar från Linköping” (Gunnar Elfström/Göran Billeson). I bildens övre vänstra del syns Katedralskolans byggnad som färdigställdes 1915.
Foto: Bild Linköping

 Flygbild över Mjärdevi. Den stora vita byggnaden är Collegium. Ännu har inte grannbyggnader som till exempel Mjärdevi center byggts.
Foto: Einar Jagerwall/Bild Linköping

 Ett vykort med texten ”Linköping från flygmaskin”. I mitten av nedre delen syns domkyrkans torn. I övre delen syns Roxen. Stora delar av dagens stad är här ännu obebyggd.
Foto: Okänd/Bild Linköping

 

I Bild Linköpings arkiv hittar du fler gamla Linköpingsbilder:

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: