Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Linköping höjer betygsresultaten

17 juni 2020 | Förskola & utbildning
Eleverna i Linköpings kommunala grundskolor höjer i år meritvärdet kraftigt. En anledning till bättre meritvärde är ett fokuserat arbete på resultatuppföljning som tydligare följer varje elev.
Penna och anteckningsblock

Nu när årets resultat för behörighet och meritvärden är klara visas positiva siffror upp för Linköpings elever. Studieresultaten visar nämligen att behörigheten till gymnasiet för Linköpingseleverna ökar.

Årets sammanställning av betygen för eleverna i årskurs 9 visar att meritvärdet på de kommunala skolorna gått upp från 222,5 2019 till 228,1 i år. En ökning med 5,6 meritpoäng.

– Att vi höjer meritvärdet hos våra elever är väldigt positivt. Meritvärdet för varje elev ligger till grund för att eleven ska kunna söka den gymnasieutbildning eleven vill läsa, säger Christel Horsak, avdelningschef för förskola och grundskola.

Trots pandemi – en ökning

Under flera år har meritvärdet legat ganska stilla mellan 218-222. I och med årets sammanställning tar vi ett rejält kliv uppåt.

– Vi har ett aktivt arbete för att höja våra resultat för att ge elever gymnasiebehörighet. Genom att vi följer resultaten för varje elev och skolorna utvecklar arbetssätt och undervisning så når eleverna högre meritpoäng. Vi har fantastiska medarbetare och rektorer på våra skolor som arbetat intensivt för att lyfta varje elev till högre resultat. Vi såg redan vid höstterminens betyg att de låg högre än tidigare år och att hålla i detta under rådande pandemi är imponerande.

Varje år sammanställer Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen statistik kring bland annat meritvärde och behörighet till gymnasieskolan. Maximalt meritvärde är 340 poäng.

Axel Svartling