Linköping hyllar bronsmedaljörerna

25 juli 2019 | Uppleva & göra
Den 28 juli kommer Linköpings kommun att fira LFC:s bronsmedaljörer.
Linköping Arena

Firandet hålls på Linköping Arena innan matchstart den 28 juli.

LFC:s Stina Blackstenius, Lina Hurtig, Nilla Fischer och Mimmi Larsson tog tillsammans med övriga landslaget hem Sveriges VM-medalj i fotboll. Nu är det dags för Linköping att fira bronsmedaljörerna. Firandet sker innan LFC:s matchstart mot Piteå söndagen den 28 juli på Linköping Arena.

Spelarna kommer att gratuleras av Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef i Linköpings kommun, och Gustaf Appelberg (L), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

– Den fotboll vi har fått se i sommar är helt fantastisk och förmodligen den bästa ett svenskt landslag presterat i ett mästerskap. Att så många spelare i landslaget representerar Linköpings FC gör mig extra glad. Det betyder mycket för Linköping och förhoppningsvis bidrar framgångarna till att ännu fler barn vill börja spela fotboll, säger Andreas Hagström.

– I en allt hårdare internationell konkurrens är det en bragdartad bedrift att ta ett brons i VM, fantastiskt att vi nu kan se dessa världsartister livs levande i Linköping. VM satte också ljus på de ojämställda förutsättningar som finns inom idrotten. I Linköpings kommun är dessa frågor högt prioriterade. Nu hoppas vi på att även publiken kommer, säger Gustaf Appelberg.

Text: Emmilie Engström