Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Linköping kraftsamlar för ökad trygghet i Ryd

2 oktober 2020 | Kommun & politik
Linköping har på kort tid drabbats av en serie rån där unga människor varit offer. Flera av rånen har skett i Ryd. Därför sätter Linköpings kommun in extra resurser i stadsdelen.

– Kommunen måste tillsammans med polisen kraftsamla för att bryta trenden med ungdomsrån som är ett allvarligt samhällsproblem. Redan i dag ska vi från kommunen sätta in extra personal, vi måste ha fler vuxna ute i områdena, säger Niklas Borg (M) kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Kommunens säkerhetschef Anders Fernemark har redan flera insatser igång. 

– Vi ser just nu en utveckling i Ryd som orsakar otrygghet och oro. Därför förstärker vi under helgen och även i nästa vecka, säger han.

Från och med idag, fredag, ska extra resurser i form av väktare sättas in i Ryd. Väktarbilen har i uppdrag att finnas i Ryd, men också kunna flytta till andra stadsdelar om det skulle behövas.

Utöver detta kommer kommunens fältverksamhet att ha förstärkt närvaro och den Frivilliga resursgruppen FRG kommer att finnas vid Ryds centrum under kvällarna.

FRG är en frivillig resurs, där människor i organiserad form ställer upp och hjälper till vid störningar i samhället, exempelvis när en kommun snabbt behöver extra resurser.

– Självklart samverkar vi med polisen och även de har extra resurser riktade mot Ryd. Vi ser även över hur vi kan förstärka resurserna på lite längre sikt, säger Anders Fernemark.

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: