Linköping på rätt väg med företagsamhet bland unga

21 mars 2019 | Näringsliv, Arbete
Tillsammans med Motala har Linköping blivit utsedd till årets UF-kommun i Östergötland 2019.

Foto: Ung företagsamhet

Det är för tolfte året i rad som Ung Företagsamhet Östergötland har genomfört en kommunranking där årets UF-kommun utses. Länets kommuner rankas inom tre olika områden kopplat till processutbildningen UF-företagande på gymnasiet. De tre olika mätningarna görs på andelen UF-företagare, antalet program med aktiva UF-elever samt förändringen av andelen UF-elever från föregående läsår i respektive kommun.

– Det är glädjande att Linköping har klättrat till en delad förstaplats, det är viktigt att vi som kommun kontinuerligt utvecklar arbetet med entreprenörskap i skolan. Ung Företagsamhet är en grogrund för att skapa drivna och företagsamma ungdomar som tillsammans med oss får vår kommun att blomstra, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Utveckla sin kreativitet

Ung Företagsamhet är en ideell organisation som jobbar för att främja entreprenörskap och företagsamhet i det svenska skolsystemet. Unga människor ges möjligheten att utveckla sin kreativitet, skaparglädje och tro på sig själv. Detta är egenskaper som ger goda förutsättningar för att lyckas på arbetsmarknaden.

– Andelen gymnasieungdomar som driver UF-företag i Linköping har ökat de senaste åren. Det här är glädjande eftersom våra framtida entreprenörer finns i dagens skola. På sikt kommer det här ge positiva effekter på näringslivets utveckling i Linköping, säger Pia Carlgren, näringslivsdirektör i Linköpings kommun.