Linköping tillsammans genom krisen

26 mars 2020 | Kommun & politik, Coronaviruset covid-19
Vill du engagera dig som volontär? Eller stötta en lokal näringsidkare? Genom initiativet "Linköping tillsammans" vill Linköpings kommun samla de goda krafterna för att klara den här krisen.

Med hashtaggen #linköpingtillsammans kan vi stötta varandra genom krisen.

Med hashtaggen #linköpingtillsammans kan vi alla sprida budskapet och öka medvetenheten kring hur viktigt det är att stötta lokala näringsidkare och personer i riskgrupper som behöver hjälp av andra.

– Många Linköpingsbor och näringsidkare har påverkats av coronakrisen. Då är det positivt att många initiativ startas här i Linköping för att hjälpa och stötta, i sann Linköpingsanda. Målet med "Linköping tillsammans" är att ge alla initiativ en möjlighet till ökad genomslagskraft, säger Niklas Borg (M) kommunstyrelsens ordförande.

Linköpings kommun bjuder in till ett digitalt möte under nästa vecka för att samverka med de frivilligorganisationer som finns i kommunen.

Samverka för Linköpings bästa

– Vi vill gärna att de organisationer som redan är engagerade eller vill engagera sig får möjlighet att samverka för Linköpings bästa, säger Niklas Borg (M).

Det finns flera frivilligorganisationer man kan vända sig till om man vill hjälpa andra. På vår webbplats har vi samlat information om detta. Där hittar du också information om Frivilligcentrum, som är kommunens väg in för den som vill hjälpa andra.

Många lokala företag drabbas hårt på grund av coronaviruset. Som enskild person kan man stötta företagen genom att till exempel köpa take away-mat eller presentkort. På kommunens webb finns samlad information om lokala initiativ för näringslivet, samt vilken hjälp kommunen erbjuder företag.

Hur gör jag för att hjälpa till?

Gå in på vår webb och läs mer om hur du kan hjälpa till eller stötta företagen. Kom ihåg att dela alla goda initiativ med #linköpingtillsammans.