Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Linköping värdstad för Melodifestivalen 2022

7 september 2021 | Uppleva & göra
Linköping kommer att stå som värdstad för en deltävling i Melodifestivalen. Den tredje deltävlingen kommer att avgöras i Saab Arena den 19 februari 2022.
Scenlampor som lyser åt olika håll. Scenen på Saab arena. Lila och röda färger.

Senast Melodifestivalen var på turné år 2020, besökte de Saab Arena i Linköping. Foto: Fanny Miles

Idag offentliggjorde SVT att Oscar Zia kommer att leda programmet samt vilka städer som kommer att stå som värdar för Melodifestivalen 2022. Turnén besöker Malmö, Göteborg, Linköping, Lidköping, Örnsköldsvik och Stockholm.

– Vi är mycket glada över att vara tillbaka i Linköping. Det känns som ett givet alternativ efter de tre största städerna. Vi får alltid ett mycket fint och proffsigt mottagande och staden har stor erfarenhet av att arrangera Melodifestivalen och andra stora konserter tillsammans med oss på Live Nation, säger Peter Uksila, Marketing & Partnership Manager på Live Nation som ansvarar för Melodifestivalturnén.

Återstart för evenemangsbranschen

Senast Melodifestivalen var ute på turné 2020 var Linköping en av värdstäderna. Detta blir sjunde gången som tävlingen avgörs här i staden. Melodifestivalen kommer till Linköping under den tredje deltävlingen som går av stapeln i Saab Arena den 19 februari.

Visit Linköping & Co, som är lokal arrangör, ser det som en stor ära att återigen få arrangera tävlingen och ser många fördelar för staden.

– Melodifestivalen var det sista riktigt stora evenemang vi arrangerade i Linköping innan pandemin startade. Därför känns det extra roligt att hälsa Melodifestivalen välkomna tillbaka som ett led i att återstarta evenemangsbranschen i Linköping. Evenemanget kommer självklart att anpassas efter de restriktioner som råder i februari, men vi hoppas på att det som vanligt blir en härlig folkfest för Linköpingsborna och ett välkommet klirr i kassan för den hårt drabbade besöksnäringen, säger Anders Thorén, chef för möten och evenemang på Visit Linköping & Co.


Föreställningarna i Saab Arena:

Fredag 18 februari - Genrep
Lördag 19 februari - Matinégenrep
Lördag 19 februari - Deltävling 3

Information om biljettsläpp kommer framöver.

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: