Linköpingselever fick träffa Mello-artister

30 januari 2020 | Förskola & utbildning
Mary, elev på Björnkärrsskolan, drömmer om att en dag stå på scen. För att lära sig mer om yrket fick hon chansen att intervjua två av Melodifestivalens artister.

Eleverna Mary, Meija och Siri intervjuade Robin Bengtsson om hur det är att vara artist.

Just nu håller eleverna i årskurs 5 på Björnkärrsskolan på att lära sig mer om olika yrken. Uppgiften går ut på att intervjua någon inom olika yrkeskategorier och sedan redovisa det muntligt i klassen. Eleven Mary drömmer om ett liv som artist och ville därför ställa frågor till kändisar. Via Melodifestivalens presskontakter fick hon napp och lyckades boka in två pratstunder med artisterna Malou Prytz och Robin Bengtsson.

Under onsdagseftermiddagen och kvällen träffade hon och klasskompisarna Meija och Siri kändisarna på Quality Hotel The Box i Linköping.


Malou Prytz berättade för eleverna om hur det är att vara artist.

Hur var det att träffa Mello-artisterna?
– Det var jätteroligt och nervöst, säger Mary.

Vilka frågor ställde ni?
– Bland annat undrade vi om familjerelationen påverkas av att vara artist.

Vad fick ni för svar?
– Malou svarade att den inte påverkas speciellt mycket. Det är bara nu vid Mello det blir lite svårare att hinna umgås med familjen.

Nu när ni fått lära er lite mer om hur det är att vara artist, är yrket fortfarande en dröm?
– Ja, definitivt. Som sagt, artist är något jag verkligen kommer att bli och jag kanske slutar med artisteriet när jag blir lite äldre, typ 40 år någonting. Men det vore roligt att bli artist för då kan jag visa upp min talang och det är min stora dröm.

Text: Emmilie Engström
Foto: Maria Rämnegård