Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Medskapande med Artscape Form i Berga

9 oktober 2020 | Uppleva & göra
I Linköping poppar det sedan förra veckan upp stora muralmålningar i city, Skäggetorp och Berga. Nu pågår ett så kallat medskapandeprojekt i Berga. Det innebär att konstnären Code26 från Göteborg tolkar de förslag allmänheten har skickat in till Artscape.

Konstnären Code26 från Göteborg tolkar de förslag allmänheten har skickat in till Artscape. Foto: Artscape

Konstverket i Berga är ett kreativt samarbete mellan Bergaborna och konstnären Code26. Under sensommaren har Artscape samlat in skisser och idéer på hur invånarna i området tycker att det blivande konstverket ska se ut.

Runt 40 förslag har kommit in från olika skolor, en workshop gjord med Ung Puls och lokala samarbetspartner. Konstnären – Code26 från Göteborg – har fått ta del av alla förslag som han sedan tolkat och inspirerats av för en permanent muralmålning på Bergahallen. Code26 ser den här typen av skapande som en givande metod. 

"Spännande process"

– Att måla ett konstverk med inspiration från andra än en själv är som att ta fram en helt ny konstnär med andra idéer och tankar. Det är en väldigt spännande process och framförallt inspirerande, säger Code26.

– Det är spännande med den här typen av medskapandeprojekt, där huvudparten av den medskapande delen har skett på förhand och där de inkomna förslagen transformeras genom ett särskilt konstnärskap, säger Lars-Ove Östensson, konsthallschef Passagen.

Muralmålningen kommer att pryda Lejonfastigheters vägg på Bergahallen.

Text: Marie Hallerfelt

Code26 är född och baserad i Göteborg. Code26 har lämnat sitt kreativa avtryck runt om i Sverige och Europa med verk som kännetecknas av tecknade figurer och vardagsföremål kryddade med magiska inslag.

Källa: Artscape

Artscape är en ideell organisation som syftar till att inspirera människor och främja offentlig konst för alla. Projektet bidrar till att offentliggöra konst så att den inte begränsas till gallerier och museer.

 

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: