Ministerbesök i Vallastaden

3 februari 2020 | Stadsplanering & trafik, Bygga, bo & miljö
Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) besökte Vallastaden under lördagen. Dagen bjöd på en guidad tur i stadsdelen med besök hos boende och en närmare titt på infrakulverten.

Per Bolund tyckte att det var intressant att besöka Vallastaden.

Syftet med besöket var att lära sig mer om stadsdelen och dess innovativa lösningar. Simon Helmér, tidigare VD Linköpingsexpo, guidade runt i kvarteren.

– Vallastaden är en varierad och innovativ stadsdel som har uppmuntrat och pushat såväl etablerade som nya byggaktörer att tänka nytt, menar Simon Helmér.

"Speciellt att bo i Vallastaden"

 

Studentbostäders Vallavåning, där 15 studenter bor tillsammans, var ett stopp i den guidade turen. Även Stångåstadens drömlägenhet, som kan förvandlas från en etta till en fyra genom de flyttbara väggarna, fick besök av bostadsministern.

– Att bo i Vallastaden är lite speciellt, säger Rebecca Amneborn hyresgäst i drömlägenheten. Det känns lite annorlunda, det är lugnt och harmoniskt – och bilfritt!


Martin Ansell-Schultz visade infrakulverten för ministern.

Titt i kulverten

Den guidade turen gick även under jord med en förevisning av infrakulverten. Kulverten innehåller alla underjordiska ledningar i Vallastaden, såsom vatten, avlopp, fjärrvärme, el, fiber och sopsug.

– Tack vare kulverten kommer Vallastadens gator och torg inte behöva grävas upp om någon ledning behöver bytas, berättar Martin Ansell-Schultz från Tekniska verken.

– En mycket intressant och spännande stadsdel, summerade Per Bolund besöket.

Text och foto: Elin Andersson