Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Närcon direktsänder från Agora i sommar

28 maj 2020 | Uppleva & göra
Ett av Linköpings största evenemang, spel- och cosplayfestivalen Närcon Sommar, har skjutits upp till 2021. Men under årets festivalvecka kommer arrangörerna att starta en välgörenhetskampanj och sända webb-tv från mötesplatsen Agora dygnet runt den 23-26 juli.
En tv-studio

Foto: Närcon, Gabriel Kulig

Produktionen heter Närconline och drivs för Radiohjälpens insamling för riskgrupper under coronapandemin.

– Jag är inspirerad av Musikhjälpen som är en riktigt häftig produktion och vill därför göra något liknande. Även om inte vi kan ha vår festivalvecka fylld med kärlek så kan alla vi arrangörer och våra 12 000 besökare göra någonting med all vår energi, säger Sam Anlér, projektledare för Närcon.

Studio i Agora

Studion för Närconline kommer att byggas upp i Linköpings kommuns mötesplats Agora i Skäggetorp. I Agora finns bland annat bibliotek, kafé, musikstudio, scener och ateljé. Tanken är att allmänheten ska kunna kika förbi och se sändningen även utanför ordinarie öppettider. Sändningen kommer att ske på Twitch.

Linda Edenor, kulturutvecklare på Agora, säger att Agora är en kreativ mötesplats och att detta projekt känns helt rätt.

–  Vi har börjat planera för hur vi kan skapa mer aktiviteter med detta tema under vecka 30 och ser fram emot att samarbeta med Närcon.

"Helt nytt för oss"

Hela produktionen kommer att involvera runt 70 personer runt om i landet tillsammans med Närcons besökare. Bland annat rekryteras programledare, producenter, tekniker och kameraoperatörer för projektet.

Sam Anlér:

– Det här är någonting helt nytt för oss och jag har ingen aning om hur stort eller litet det blir. Men jag hoppas vi kan få med oss och engagera så många människor, organisationer och företag som möjligt i kampen mot corona.

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: