Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Inget kosläpp på Halshöga

2 april 2020 | Uppleva & göra
Det blir inget kosläpp på Halshöga i år. I alla fall inte med publik. Orsaken är att Linköpings kommun ställer in alla naturguidningar till och med den 3 maj på grund av Coronaviruset.
ko

Inget kosläpp i år. Foto:Scandinav

Vårsläppet på Halshöga, som brukar dra runt 1 000-1 500 personer varje år, skulle ha ägt rum den sista söndagen i april men ställs nu in. Det samma gäller Naturreservatets dag som många föreningar var inblandade i. Den skulle ha varit den 3 maj. Det blir inte heller någon fagning och lövräfsning på Fröberget på lördag och ingen ormsafari den 19 april.

Rekommendationer

Kommunen utgår från rekommendationerna från ansvariga myndigheter gällande coronaviruset och är lyhörda för att det kommer nya råd med kort varsel. Det kan innebära att ännu fler guidningar ställs in framöver.

- Vi har tagit beslutet att ställa in alla guidningar till och med den 3 maj. Men vi vill fortfarande uppmana folk att vistas i naturen, där bland annat risken för smittspridningen är mindre, säger kommunekolog Johan Molin.

Vissa föreningar som har med sina aktiviteter i kommunens program har också ställt in sina guidningar under våren, men inte alla.

I  guideprogrammet kan du se vilka aktiviteter som i dagsläget är tänka att genomföras och vilka som är strukna.

 Text: Eva-Karin Strand Wåtz

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: