Nu börjar nedräkningen, här är kartan över Vinterljus

14 november 2019 | Uppleva & göra
Nu börjar nedräkningen. Om en månad, den 13 december, är det dags för Vinterljus igen. Är du nyfiken på var installationerna ska vara, ta en titt på vår karta!

På www.vinterljuslinkoping.se finns information om årets installationer.

Installationerna i årets Vinterljus är placerade i de gamla delarna av innerstaden. Platserna är väl valda för att installationerna ska komma till sin rätt.

– I samarbete med fastighetsägare tycker vi att vi har hittat rätt platser, fina platser i gamla miljöer, säger Vinterljus projektledare Elna Hammarström, på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Stora torget, Domkyrkan och slottet

Två installationer kommer placeras vid Stora torget - en på Hagdahls innergård och en på själva torget. Längre upp på Storgatan ska ännu en installation placeras, inne på gården bakom Hemslöjden.

– Vi kommer även ha fyra installationer i vid Domkyrkan - två i Domkyrkoparken och två i anslutning till själva kyrkan. Vi har en ståtlig katedral i vår stad och det är väldigt roligt att vi kan väva in denna enorma byggnad i Vinterljus, fortsätter Elna Hammarström.

– Det är också roligt att slottet är med i Vinterljus. En installation kommer placeras på inre borggården och en annan i Borggårdsparken.

Även på andra platser i de äldre delarna av staden kommer man kunna titta på installationer - i Biskopsparken, i Rosengången, på Raoul Wallenbergs plats och på Ryzeliusgården.

Mer information

På Vinterljus hemsida hittar du kartan över Vinterljus och kort information om de olika installationerna. En tryckt karta kommer finnas tillgänglig när invigningen närmar sig.