Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Nu får Linköpings skolor ny digital lärplattform

12 oktober 2020 | Förskola & utbildning
Linköpings kommun arbetar på många sätt för att bli mer digitala. Ett stort steg i det arbetet är att alla skolor nu får en ny digital lärplattform. Unikum heter tjänsten som ska fungera som verktyg för dokumentation av elevers lärande och kommunikation mellan skola och hem.

Den nya lärplattformen förenklar både för skolan och vårdnadshavare.

Tanken med den nya lärplattformen är att förenkla för både skola och hem. För skolan innebär införandet av Unikum att man bland annat får en översikt över hur alla elever tar till sig undervisningen. På så vis kan planering, dokumentation, reflektion och analys underlätta det systematiska kvalitetsarbetet på skolans alla nivåer.

Enklare att följa kunskapsutvecklingen

För vårdnadshavare kommer informationen mellan hemmet och skolan ske i Unikum. På så sätt kan man följa sitt barns kunskapsutveckling bland annat via mailsammanfattningar om olika aktiviteter som rör ens barn. Informationslappar om skolans aktiviteter publiceras i verktyget och bokningar och förberedelser för utvecklingssamtal kan också göras i det digitala redskapet.

Fungerar på alla digitala enheter

Unikum är en plattformsoberoende tjänst, vilket betyder att den funkar på alla surfplattor, smarta telefoner och datorer, så länge webbläsaren är uppdaterad.
På webbplatsen för grundskolan och gymnasieskolan kan vårdnadshavare läsa mer om Unikum och se instruktionsfilmer på hur man kommer igång med verktyget och vad nyttan med det är.

Text: Axel Svartling

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: