Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Nu invigs Berga By

7 oktober 2021 | Kommun & politik, Omsorg & hjälp
Berga By är en ny mötesplats i stadsdelen Berga där verksamheter från flera av kommunens förvaltningar arbetar tillsammans. Lördagen den 9 oktober är det invigning.
Skylt med information om vilka verksamheter som finns i Berga by. I bakgrunden syns slottet.

Nu invigs Berga by. Foto: Angelica Allén

Efter flera uppskjutna tillfällen, med anledning av pandemin, har det nu äntligen blivit dags att inviga Berga By. Här har flera förvaltningar från Linköpings kommun tillsammans planerat för att skapa en unik plats där samhällsservice, kulturaktiviteter, bibliotek och ungdomsverksamhet återfinns på ett och samma område.

Bred samhällsservice

Det vackra Berga slott med anor från 1800-talet är Berga Bys hjärta, men mötesplatsen inkluderar hela området med både utomhusmiljöer, nybyggd lekplats och angränsande byggnader. Inne i slottet finns ett närbibliotek och besöksmöjligheter hos Råd & Stöd och Kontakt Linköping. I en byggnad bredvid slottet har sedan tidigare ungdomsverksamheten UngPuls sina verksamhetslokaler. I Berga By har man som medborgare möjlighet att ställa frågor och få svar direkt från kommunen och söka råd och vägledning i sin vardag. Man kan även låna böcker, läsa tidningar, engagera sig i en meningsfull fritid och ta del av kulturaktiviteter.

– Vi levererar nu det som den stora medborgardialogen i Berga var ense om, det vill säga att Berga behöver en positiv mötesplats. Berga är en riktig pärla med blandad bebyggelse, vatten, konst, natur och nu också en mötesplats för rörelse, samtal, bildning, skapande och lek, berättar Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör i Linköpings kommun.

Familjedag

I samband med invigningen arrangeras en familjedag lördag 9 oktober, som startar 13:00 med ett program som fortlöper fram till 16:00. Under dagen kommer det att bjudas på musik, uppträdanden, familjeaktiviteter, fika och invigningstal.

Fakta om Berga By:

Närbibliotek – Ett barn- och vuxenbibliotek i Berga.

Kontakt Linköping – Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, som tar emot dina frågor.

UngPuls – Ungdomsverksamhet som erbjuder ett brett utbud av organiserad fritidsverksamhet mot målgruppen 13-25 år.

Råd & stöd – För alla som bor i Berga och som har behov av rådgivning, stöd eller vägledning. Vi hjälper även till att lotsa vidare för att du ska få rätt stöd.

Kulturaktiviteter – Samverkan mellan Kultur- och fritidsförvaltningen, föreningsliv, studieförbund och medborgarinitiativ.