Nu öppnar ännu en återbrukshall

22 november 2019 | Bygga, bo & miljö
På måndag den 25 november är det dags för ännu en återbrukshall att slå upp portarna i Linköping. Denna gång öppnar en hall på Gärstad återvinningscentral.
Återbukshall

Bilden visar återbrukshallen i Ullstämma. Måndag den 25 november öppnar en hall i Gärstad.

Öppningen innebär att alla tre mottagningshallar som Tekniska verken har byggt under våren på återvinningscentralerna Gärstad, Malmen och Ullstämma nu är klara. Den första hallen invigdes på Ullstämma den 10 oktober och den andra den 28 oktober på Malmen.

Syftet med återbrukshallarna är att skapa bättre förutsättningar för ett cirkulärt resurseffektivt samhälle, där fler saker ska kunna återanvändas för att avfallsmängderna ska minska.

Bemanningen sker i samarbete med Linköpings kommun och skapar meningsfull utveckling för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Tekniska verken har anställt tre personer som kommer att jobba i mottagningshallarna.

Det som lämnas vid återbrukshallarna kommer att säljas eller skänkas vidare via lokala välgörenhetsorganisationers butiker och verksamheter. Ingen försäljning sker på återvinningscentralerna.

Här kan du läsa en nyhet om den första återbrukshallen: