Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Nu startar naturguidningarna igen

4 september 2020 | Uppleva & göra
Efter flera månaders paus startar de upp igen: naturguidningarna. Guidningarna arrangeras in i oktober och passar för alla åldrar som vill ta sig ut för en dag i naturen.

I Ullstämmaskogen arrangeras det svampturer för både stora och små.

Efter att alla naturguidningar i Linköpings kommun ställdes in på grund av coronapandemin tas de nu återigen upp. För den som är intresserad är det bara att ta på sig passande kläder, fylla termosen och följa med ut i naturen.

– Det har varit tråkigt att vi behövt ställa in så många guidningar, men det känns bra att kunna erbjuda några nu. Våra guidningar har alltid varit väldigt uppskattade och i naturen går det ju bra att vistas i mindre grupper om det sker i ordnade former och att man tänker på avståndet, säger Johan Molin, kommunekolog på Linköpings kommun.

September – svampens månad

I september är det hög tid för den svampintresserade att ge sig ut i naturen. Passande för månaden finns det möjlighet att följa med på svampturer. Tillsammans får besökare kunskap om skogens svampar, vilka som är vanliga och inte, ätliga och oätliga. Turerna arrangeras bland annat i Vallaskogen och Ullstämmaskogen.

För de allra minsta

Det arrangeras även speciella naturguidningar som bjuder in de minsta besökarna. I mitten av september arrangeras en speciell svamptur i Ullstämmaskogen som är anpassad för barn. Barnen får lära sig om de mest kända svamparna för att sedan se ifall de kan hitta dem i skogen.

Barnen kan även följa med guider ut tillsammans på en höstpromenad i hembygdsparken i Landeryd.

Naturguidningarna fortsätter in i oktober med olika teman och på olika platser i Linköpings kommun.

Här kan du ta del av hela listan med kommande naturguidningar. De naturguidningar som genomförs är grönmarkerade.

Mer information om naturguidningar hittar du här:

Text: Linnéa Hellqvist

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: