Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ny folder ska locka ut fler på Östgötaleden

3 september 2020 | Uppleva & göra
Det ska vara lätt för alla att hitta ut i naturen runt om i Linköping och Östergötland. Med en nytillverkad, modern och uppdaterad folder för Östgötaleden i Linköping ska fler lockas ut.
Den nya foldern för Östgötaleden i Linköping med omnejd.

Den nya foldern är detaljerad och går att navigera efter.

Tidigare fanns det en enkel och övergripande broschyr om Östgötaleden i Linköpings kommun och en detaljerad karta för hela Östergötlands län som Region Östergötland gav ut. För några år sedan slutade regionen trycka broschyren för att istället satsa på en digital upplaga. En stark efterfrågan på en ny pappersfolder ökade och har nu lett till att en ny har skapats för Linköpings kommun med omnejd.

– Många som går ut och vandrar vill slappna av och lägga telefonen i väskan för att vara fri och njuta. Den har varit på gång i några år och det har funnits en stark önskan om den. Tanken med kartan är att folk på ett enkelt sätt ska kunna ta kartan och känna att ”det här känns spännande och inspirerande”, säger Håkan Lundberg, kommunekolog i Linköpings kommun.

Trollegaters naturreservat är ett av flera ställen man kan vandra på i Linköping med omnejd.

Navigering

Den gamla kartan var till storleken mindre än den nya och visade en liten karta som inte gick att navigera efter. Den nya har en detaljerad och djupgående karta som gör det möjligt att navigera i skog och mark. Hela konceptet har man arbetat med under cirka två års tid.

– Den är på en helt annan nivå och mer omfattande. I foldern har vi kombinerat att beskriva vanliga etapper längst huvudleden men även rundslingor, som Rängen runt. I den här produktionen får vi med allting. Man kan se alla vindskydd, grillplatser, badplatser, vattendrag och liknande.

En rutt att vandra är Bjärka-Säby - Sätravallen, som är 11 kilometer lång.

Locka fler målgrupper

Med den nya kartan hoppas man på att fler, erfarna som nybörjare, ska ta sig ut i skog och natur för att vandra.

– Vandringen har ett starkt uppsving i hela Sverige och det ser vi här också. Fler och fler vill ta del av vår fantastiska natur. Vi som kommun känner då att vi vill se till att alla, inte bara de som är vana att vandra, kommer ut. Det blir så lätt för alla att ha en karta man kan navigera med. Det är verkligen kul att kunna locka fler målgrupper och bredda oss.

Den nya foldern finns att hämta gratis på Stadsbiblioteket och filialer, Kontakt Linköping eller Konsert och kongress.

Text: Linnéa Hellqvist

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: