Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ny konstgräsplan i Skäggetorp invigd

14 maj 2020 | Uppleva & göra
Under torsdagen den 14 maj invigdes den nya och efterlängtade konstgräsplanen i Skäggetorp. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Gustaf Appelberg (L) fick lägga den allra första straffsparken.

Gustaf Appelberg (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden lägger första straffsparken på nya konstgräsplanen i Skäggetorp maj 2020. Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef vaktar målet.

- Den här planen är ett fantastiskt tillskott för Linköpingsfotbollen. I Skäggetorp har bland annat föreningen Hemgårdarna satsat på en nystart och för dem och de andra föreningarna i området kan konstgräsplanen ge en skjuts i utvecklingsarbetet, säger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef på Linköpings kommun.

Mer miljövänligt alternativ

När beslutet togs att bygga konstgräsplanen valdes ett mer miljövänligt alternativ som fyllnadsmaterial. I stället för det gummigranulat som ligger i flertalet konstgräsplaner används behandlad sand som är biologiskt nedbrytbar.

- Den här planen fyller många funktioner i området. Dagtid kan planen nyttjas för närliggande skolors idrottsundervisning och efter skoltid är den bokningsbar för föreningslivet. Vi ser också att den är en utmärkt plats för spontanidrott, säger Gustaf Appelberg (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.


Gustaf Appelberg (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden t.h. och Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef står på den nyinvigda konstgräsplanen i Skäggetorp. 

Invigd med staffspark

- Som tidigare ytterhalva i tv-serien Åshöjdens BK var det en ära att få inviga konstgräsplanen i Skäggetorp med en straffspark, säger Gustaf Appelberg (L).

Den nya konstgräsplanen ligger i anslutning till kulturhuset Agora i centrala Skäggetorp, vackert inramad med träd och parknatur. Konstgräsplanen är en fullstor plan med linjerade mått 100 gånger 60 och läktare. Planen är inhägnad och har belysning. Omklädningsmöjligheter finns i Agora.

Text och foto: Marie Hallerfelt