Ny webb visar upp Linköpings näringsliv

16 oktober 2019 | Näringsliv
Hög tillväxt, ett starkt och mångfacetterat näringsliv, en stad med fantastiska omgivningar, charm och karaktär – det är Linköping. Nu finns en webb som beskriver och paketerar allt detta.

Marie Karlsson, kommunikationsstrateg på Näringsliv och tillväxt, är en av dem som arbetat med nya sajten.

Ett prioriterat område för Näringsliv och tillväxt är att arbeta strategiskt för att locka nya nationella och internationella etableringar, investeringar och kompetenser till Linköping. Det är ett av de viktigaste syftena med den nya webben.

– Vi lyfter och samlar argumenten för varför Linköping är den bästa kommunen att starta, utveckla och etablera företag i, säger Marie Karlsson, kommunikationsstrateg på Näringsliv och tillväxt.

Webben skildrar hur näringslivet ser ut i Linköping, varför kommunen är en attraktiv plats att verka, leva och bo på och vilka möjligheter som finns här – både för ditt företag och dig som privatperson.

Webben vänder sig både till företagare och privatpersoner.

– Ska du etablera dig här vill du inte bara veta hur näringslivet ser ut. Det är också viktigt att få veta hur du kan bo, vad din partner kan arbeta med, vilka förutsättningar som finns för dina barn och vad kan ni göra i Linköping utanför arbetstid. Allt detta finns nu paketerat på en och samma plats, berättar Marie.

I uppstarten av webbprojektet genomfördes en förstudie där aktörer i Linköpings näringsliv fick svara på vad de skulle vilja se på en webb som berättar om Linköping för målgruppen företag och investerare. 

Text och foto: Emmilie Engström