Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Nya chefer för Stångåstadens bolag

10 februari 2021 | Kommun & politik
Thomas Lilja blir ny vd för Studentbostäder och Theresé Lindh blir ny vd för Kulturfastigheter. Båda bolagen är dotterbolag till kommunägda Stångåstaden.
Porträtt på nya chefer

Thomas Lilja och Theresé Lindh.

Simon Helmér, vd för Studentbostäder i Linköping AB och Kulturfastigheter AB, har beslutat att lämna sin anställning för ett nytt uppdrag utanför koncernen. Därför genomförs nu förändringar i Stångåstadens koncernledning. Thomas Lilja tillträder som ny vd för Studentbostäder och Theresé Lindh tillträder som vd för Kulturfastigheter.

- Efter många år i koncernen har Simon Helmér bestämt sig för att ta nästa steg i karriären. Simon har gjort väldigt mycket bra genom åren. Inte minst för Studentbostäder, men också för att utveckla hela koncernen och ett fantastiskt jobb med att utveckla det fastighetsbestånd som ligger i Kulturfastigheter, säger Fredrik Törnqvist, vd för Stångåstaden och styrelseordförande för båda dotterbolagen.

Erfarenhet av verksamheten

Thomas Lilja är idag verksam som affärsområdeschef på Studentbostäder och tillträder tjänsten som vd den 1 mars. Stångåstaden framhåller att Thomas har flera års erfarenhet av verksamheten och har god bas för att vidareutveckla bolaget tillsammans med medarbetarna. Inriktningen på uppdraget kommer även fortsättningsvis att vara att leverera bra service till studenterna, utveckla attraktiva och trygga bostadsmiljöer, dra nytta av ny teknik, fortsätta utveckla det befintliga fastighetsbeståndet och fortsätta bygga nya studentbostäder.

Utveckla kulturhistoriska miljöer

Theresé Lindh är idag verksam som affärsområdeschef lokaler inom Stångåstaden och tillträder tjänsten som vd för Kulturfastigheter den 1 april. Stångåstaden pekar på att huvuddelen av ytan i Kulturfastigheter är lokaler där Theresé har en gedigen erfarenhet. Uppdraget blir att fortsätta utveckla bolagets kulturhistoriska miljöer, men också att hitta synergier i den operativa verksamheten med Affärsområde lokal. Till Kulturfastigheters kommande utmaningar hör både vardagsförvaltningen och projekt som Lambohofs säteri.