Nya gymnasieskolan – så ska den heta

24 mars 2020 | Förskola & utbildning
När Björkö Fria Gymnasium går över till att bli en kommunal gymnasieskola till höstterminen 2020 byter skolan också namn. Nu är det klart att skolan ska heta S:t Lars gymnasium.

Skolans elever och medarbetare har fått ge förslag på vad skolan ska heta.

Efter att skolans elever och medarbetare fått komma in med namnförslag har nu ett namn klubbats. S:t Lars gymnasium kommer skolan heta från och med höstterminen 2020.

– Namnet känns väldigt bra eftersom skolan funnits här på S:t Larsgatan i snart tio år och dessutom blir vi nu en fristående enhet under Folkungaskolan, som tidigare hette S:t Larsskolan, säger rektor Sara Qvarnström.

Fortsatt planering

Skolans ledning arbetar nu tillsammans med kommunen för att förbereda allt som ska vara klart till höstterminens start.

– Vi är inne i ett spännande och inspirerande arbete med namnbyte, profilering och annat kul för att sätta skolan i en ny kostym, säger Sara Qvarnström.

Skolan förblir liten

Skolan kommer dock behålla sin storlek och sin inriktning. En av vinsterna för kommunen i och med verksamhetsövergången är att det gymnasiala utbudet i kommunen nu får en mindre gymnasieskola. Även programutbudet breddas, då Estetiska programmet med inriktning bild- och formgivning startas i höst på skolan.

– Björkö har varit en del av det totala skolutbudet i Linköping och har bidragit med sitt mindre format. Ett bra komplement till vårt övriga utbud, sa Åsa Ridne, avdelningschef för gymnasie- och vuxenutbildningen, när det beslutet fattades.

Text och bild: Axel Svartling