Nya parkeringspriser i Linköping city

16 maj 2019 | Stadsplanering & trafik
Dukaten justerar priserna och abonnemangen för parkeringshusen och markplatserna i Linköpings innerstad. Förändringarna börjar gälla 1 juni och innebär bland annat ett nytt multiabonnemang för tre av parkeringshusen i innerstaden.
Parkeringsskylt

Från och med juni blir det nya parkeringspriser i Linköping city.

De gamla månadsabonnemangen Guld, Silver och Brons görs om till ett abonnemang som gäller i parkeringshusen Akilles, Druvan och Detektiven. Det så kallade multiabonnemanget kommer att kosta 1 100 kronor/månad.

– Det ska alltid finnas lediga parkeringsplatser i city för besökare och för kortare ärenden. Nu kommer vi i princip kunna garantera att alla får en plats och slipper köra runt och leta parkering, säger Matts Skeppstedt som är affärsutvecklare på Dukaten.

Dukaten strävar hela tiden efter att hitta nya modeller för att skapa tillgänglighet i city. Priset är ett instrument för att styra tillgången på lediga platser på parkeringarna i de centrala delarna i Linköping. Genom att ta bort Baggen från abonnemangen skapas fler lediga platser.

– Eftersom det snabbt blir fullt i Baggen kan Linköpingsborna uppleva att det är svårt att parkera i city. Men oftast finns det gott om lediga platser i något av de andra parkeringshusen. Det går att kolla tillgängligheten i parkeringshusen och på markparkeringarna i LinPark, säger Matts Skeppstedt.

Linköping är med sina 15 kronor/timmen fortfarande en av Sveriges billigaste kommuner när det kommer till parkering i stadskärnan. Exempelvis kostar det 18 kronor/timmen i de centrala parkeringshusen i Norrköping.

Prisjusteringar från och med 1 juni

  •  Multiabonnemanget gäller i parkeringshusen Akilles, Druvan och Detektiven. Abonnemanget kommer att kosta 1 100 kronor/månad.
  • Parkeringshuset Baggen och parkeringsplatsen Ebbepark ingår inte längre i något månadsabonnemang.
  • På markparkeringar höjs timpriset med maximalt två kronor.
  • I de lila och gröna zonerna höjer Dukaten månadsabonnemanget med 50 kronor.
  • I Akilles och Druvan höjs timpriset med en krona.
  • Från och med 1 april är det gratis att parkera på Linköping Arena.