Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Nya simhallen får sin rätta kostym

23 april 2021 | Stadsplanering & trafik, Folkungavallen
Nu pågår arbetet med att ge Linköpings nya simhall sitt slutgiltiga utseende. Fasadelement i form av vågformade fasadplåtar samt glaspartier sätts upp runt om byggnaden.
Simhallsbyggnation sedd från luften.

Nya simhallen kläs med fasadpartier. Foto: Linkin

Arbetet med Linköpings nya simhall, Tinnerbäcksbadet, löper på enligt plan. Mycket har gjorts, och nu börjar simhallen verkligen att se ut som simhallen ska göra, men ännu återstår en hel del arbete.

– Just nu håller man på och färdigställer fasaderna från det som ligger på baksidan av simhallen och runt hela byggnaden. Man kommer sätta upp fasadelement i form av vågformade fasadplåtar. Man kommer också täta huset fullt ut med glaspartier runt om, säger projektchef Christian Dahlén på Lejonfastigheter.

Ovanpå simhallen händer det också saker. Högst upp i byggnaden finns plan tolv där man håller på att färdigställa relaxavdelningen. Man kommer även se till att få på taket över hela byggnaden.

Inredningsarbeten invändigt

Men det är inte bara utvändigt det arbetas. Invändigt pågår just nu inredningsarbeten med exempelvis montering av undertak över vissa bassängutrymmen.

– I övergången mellan vår och sommar fortsätter arbetet med montering av kakel och klinker samt målning. Enligt uppgift från entreprenören kommer det att jobba 20-25 personer med monteringen av kakel och klinker i skift under cirka 50 veckor, säger projektchef Christian Dahlén.

Även vid sidan om nya simhallen jobbas det för fullt. Kommunala bolaget Sankt Kors har påbörjat arbetet med mobilitetshubben Neptunus, ett hus med 600 parkeringsplatser på sju plan, mobilitetstjänster och matbutik i bottenplan.

Text: Johan Hermansson

Hör projektchef Christian Dahlén berätta om arbetet i videon nedan:

Se hur simhallsbygget ser ut från ovan i videon nedan:

Följ projektet Folkungavallen och övriga projekt på stadsutvecklingsportalen: