Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Nytt bygge vid Folkungavallen – en mobilitetshubb

7 oktober 2020 | Stadsplanering & trafik, Folkungavallen
Det kommunala bolaget Sankt Kors ska sätta spaden i backen för ett åtta våningar högt hus som kallas mobilitetshubb. Det är en utvecklad variant av parkeringshus.
Nytt p-hus som kallas mobilitetshubb

 

Den 23 oktober påbörjas markarbetena för mobilitetshubben Neptunus. Det blir ett hus med 600 parkeringsplatser på sju plan, mobilitetstjänster och matbutik i bottenplan. 

Neptunus kommer att byggas på Folkungavallen i anslutning till simhallen med fasad mot Hamngatan.

– Vi väljer nu att kalla våra parkeringshus för mobilitetshubbar. Benämningen signalerar att vi erbjuder fler och fler delningstjänster som anknyter till mobilitet. I Neptunus kommer vi till exempel ha livsmedelsaffär och paketutlämning under samma tak som bilen är parkerad. Funktioner som vi vet underlättar vardagen för många och skapar valfrihet, säger Niklas Hallkvist som är projektledare på Sankt Kors. 

Neptunus ska stå klart under december 2022. Mobilitetshubben ingår i ett större sammanhang där ny simhall, nya vägar, bostäder och skola kommer att växa upp parallellt. 

– Det är mycket som ska ske på samma gång och det innebär en utmaning både för byggare och för Linköpingsbor. Samtidigt känns det bra att få vara en del i detta och möta framtidens behov i denna nya del av Linköping, säger Niklas Hallkvist. 

Mobilitetshubben kommer initialt att ha 22 elbilsplatser samt platser avsedda för bilpool. I anslutning till hubben kommer det även att finnas cykelparkering. 

Arkitekt för byggnaden är Winell & Jern och NCC ska bygga. Sankt Kors Fastighets AB äger fastigheten och dotterbolaget Dukaten kommer att sköta driften.

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: