Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ökad närvaro i Lambohov efter skottlossning

6 oktober 2021 | Kommun & politik
Under natten mot onsdag inträffade en skottlossning i Lambohov. Linköpings kommun har aktiverat trygghetsskapande insatser i området. Så gott som alla verksamheter håller öppet som vanligt.

Med anledning av händelsen i Lambohov har kommunen ökat sin närvaro i området. Frivilliga resursgruppen (FRG), väktare och områdesteamet kommer att röra sig i området under dagen och kvällen. 

– Det finns ingen anledning till oro för allmänheten eller kommunens verksamheter. Vi har en god dialog med polisen och kan vid behov omfördela resurser. Polisen har också hög närvaro i området, säger säkerhetschef Anders Fernemark.

Öppet som vanligt

Kommunens kultur- och fritidsverksamheter håller öppet som vanligt. Även skolorna och förskolorna i området håller öppet som vanligt. Information till vårdnadshavare skickas ut under dagen. Det finns också samtalsstöd att få för de elever som vill prata om händelsen. 

– Det är viktigt att vi kan fortsätta hålla våra verksamheter igång. Personalen är uppmärksam på om elever behöver bearbeta det som hänt. Det finns elevhälsoteam på skolorna som erbjuder bland annat samtalsstöd vid behov, säger avdelningschef Christel Horsak på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Lambohovskyrkan håller öppet till kvällen och fastighetsägare har också extra resurser på plats i området. Det är viss påverkan på verksamheter och busslinjer i området på grund av polisens avspärrningar.