Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ökad vuxennärvaro under helgen

27 augusti 2021 | Kommun & politik, Förskola & utbildning
Under helgen kommer Linköpings kommun att ha ökad vuxennärvaro på plats i de olika stadsdelarna. Kommunen uppmanar också föräldrar att hålla lite extra koll på sina tonåringar.
Ryggarna på två kommunala ordningsvakter

Kommunen kommer att ha extra resurser ute på stan i form av bland annat ordningsvakter, områdesteam och frivilliga resurser.

– Vi har förstärkt våra resurser under helgen med anledning av att vi vet att det förekommer kvällsaktiviteter bland gymnasieungdomar där alkohol är inblandat. Ordningsvakter, väktare och områdesteam kommer att röra sig på olika platser i kommunen. Dessutom har vi mobiliserat olika frivilliga resurser i form av bland annat nattvandrare och Frivilliga resursgruppen. Vi har även haft kontakt med föreningar som kan finnas närvarande på olika sätt. Dessa förstärkningar görs utöver de resurser som sätts in med anledning av onsdagens händelse i Skäggetorp, säger säkerhetschef Anders Fernemark.

Håll koll

Kommunen vädjar också till dig som vårdnadshavare att hålla lite extra koll på vad dina tonåringar gör.

– I kommunen arbetar vi aktivt för att gymnasiestarten ska vara en positiv upplevelse för våra elever. Däremot kan inte skolorna kontrollera vad som händer kvällstid. Därför vill vi uppmana vårdnadshavare att ha lite extra koll på sina tonåringar efter skoltid, säger Anders Jolby, Utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör.