Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Öppet hus på gymnasieskolor blir digitala

21 januari 2021 | Förskola & utbildning, Covid-19
På grund av den pågående pandemin kommer de kommunala gymnasieskolornas öppet hus att genomföras i ett digitalt format. De som vill ta reda på mer inför sitt gymnasieval är välkomna att titta in på skolorna digitalt under vecka 4 och 5. Även högstadiet erbjuder en digital lösning.
Kvinna med hörlurar sitter vid dator

Få en inblick i din framtida skola genom datorn.

– Öppet hus är en viktig del inför gymnasievalet där elever och anhöriga kan besöka de olika gymnasieskolorna för att titta på lokalerna, träffa elever och personal. Men i år bjuder de kommunala gymnasieskolorna in till digitala öppet hus istället. Jag hoppas att många blivande elever och deras anhöriga tar chansen att besöka skolorna digitalt, säger Åsa Ridne, avdelningschef gymnasie- och vuxenutbildningen.

Digitala öppet hus

Under bestämda tider kan elever och anhöriga besöka skolornas webbsidor, se presentationsfilmer och ställa frågor till lärare och elever via e-post. Besökaren kommer få en inblick i hur det är att studera på skolan, hur lokalerna ser ut och vilka program de erbjuder. Detta för att elever som står inför sitt gymnasieval ska kunna förbereda sig så bra som möjligt.

Det går även bra att ställa frågor via e-post vid ett senare tillfälle, med svaret kan då dröja något. Webbsidorna för digitala öppet hus kommer att ligga kvar till efter gymnasievalet. 

Anders Ljungstedts Gymnasium: 26 januari, klockan 17.00-19.00
Katedralskolan: 27 januari, klockan 18.00-20.00
Folkungaskolan: 28 januari, klockan 18.00-20.00

Birgittaskolan: 2 februari, klockan 18.00-20.00
Berzeliusskolan: 3 februari, klockan 18.00-20.00
S:t Lars Gymnasium: 4 februari, klockan 18.00-20.00

Öppet hus inför årskurs 7

I år finns det presentationsfilmer för de olika kommunala högstadieskolorna istället för att skolorna erbjuder besök via öppet hus.

Text: Charlotta Flodén