Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Öppna förskolan öppnar på nytt

6 augusti 2020 | Förskola & utbildning, Coronaviruset covid-19
Den 10 augusti är det återigen möjligt att besöka någon av kommunens åtta öppna förskolor. Under våren stängdes de för att personalen skulle kunna hjälpa till i den övriga förskoleverksamheten.

De öppna förskolorna har varit tillfälligt stängda under våren.

Sedan den 25 mars har de öppna förskolorna hållit stängt, efter ett beslut i barn- och ungdomsnämnden. Beslutet syftade till att minska smittspridningen av covid-19, att antalet besök under våren skulle vara få och att personalen skulle finnas tillgänglig för att stödja förskolor som hade behov av extrapersonal.
 
Nu har beslutet om den tillfälliga stängningen hävts och de öppna förskolorna öppnar åter den 10 augusti.

Följer rekommendationer

Att de öppna förskolorna öppnar på nytt är noggrant avvägt. Ett mer stabiliserat läge i förskolorna med lägre frånvaro bland personalen och myndigheternas bedömning om en lägre smittorisk bland barn möjliggör öppningen.
 
Verksamheterna kommer omsorgsfullt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vid nya direktiv från de ansvariga myndigheterna kan beslutet komma att ändras.
 
Text: Axel Svartling
 

Öppna förskolan är en mötesplats för familjer med barn 0-5 år. Det erbjuds en pedagogisk och varierad verksamhet i nära samarbete med barnet och hens föräldrar. Till öppna förskolan kan man som förälder komma med sitt barn för att leka, sjunga, skapa, fika och ha roligt tillsammans i en miljö där barnets nyfikenhet och lust att lära tas tillvara. Det finns åtta öppna förskolor i Linköpings kommun.