Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Östgöta konstförening 100 år

2 juni 2021 | Uppleva & göra
Passagen öppnar den 3 juni upp sin andra konstutställning för året. Det är hundraårsfirande Östgöta konstförening som under sommaren visar en jubileumsutställning.
Passagens entré

Östergötlands konstförening håller utställning på Passagen. Foto: Linköpings kommun

Utställningen heter Östgöta konstförening 100 år och visar de konstnärskap som under den senaste tioårsperioden har tilldelats föreningens stipendium.

– Östgöta konstförening har spelat en betydande roll för den Östgötska konstens utveckling under sin sekellånga historia. Många är exempelvis de konstnärer som har debuterat genom att medverka i föreningens återkommande salong, säger konsthallschef Lars-Ove Östensson.  

– Vi är en regionalt verksam förening och skulle förstås vilja visa den här utställningen i hela Östergötland, men eftersom det är svårt att arrangera rent praktiskt är vi glada att kunna göra det i den stad där vi har vårt säte. Och kan det då bli mycket bättre än att få ställa ut nästan på stora torget, som är den stora samlingsplatsen i Linköping, fortsätter Anders Lindkvist.

 

Målningar av Peter Öhrnell          Utställningens affisch.
Skulptur av Maria Segersäll

Medverkande i utställningen:

Anne De Geer
Peter Freudenthal
Jimmy Gustavsson
Berit Hammarbäck
Mika Liffner
Wolfgang Peter Menzel
Hasti Radpour
Ingrid Schöön Holmberg
Elin Redin
Maria Segersäll
Rasmus Sköld
Amie Stålkrantz
Peter Öhrnell
Ila Örtlund  

Utställningen pågår under perioden 3 juni till 26 augusti på Passagen Linköpings Konsthall.

Förutom jubileumsutställningen kan man från och med den 10 juni även ta del av en utställning med grafik av Bertil Almlöf.