Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Östgötamusiken spelar under bar himmel

2 juni 2020 | Uppleva & göra
Varje vardag fram till midsommar kommer Östgötamusiken spela utomhus på olika platser runt om i Linköping. Utomhusturnén började den förste juni vid gräsmattan utanför Stadshuset.
Kvintett med Östgötamusiken.

Från vänster: Nina Sognell, Dan Larsson, Andreas From, Katarina Andersson och Blanca Sans. Foto: Linnéa Hellqvist

Vid ett mer normalt intåg av sommaren brukar Östgötamusiken spela med orkestern Östgöta Blåsarsymfoniker utomhus veckan innan midsommar och när de kommer tillbaka från semestern, men i år blir det annorlunda. I och med Coronapandemin ändrades allt för Östgötamusiken på bara några veckor.
– Vi är ju vana att vara ute och spela för människor varje dag, året runt på skolor, serviceboenden och liknande. Alla konserter ställdes in och Östgötamusikens musiker började snart att klättra på väggarna, förklarar Katriiina Matthiessen, producent på Östgötamusiken.

Utomhuskonsert

Efter ett tags funderande valde musikerna dock att fortsätta musicera, men under bar himmel.
– Vi vill ta vårt samhällsansvar. När sommaren började ge sig till känna kände jag att vi nog ska göra Coronaanpassade konserter på cirka 15 minuter runt omkring i Linköping city, men bara med några få musiker.

Förutom att spela utanför Stadshuset måndagar innan midsommar kommer de bland annat att spela vid Trädgårdsföreningen, Gyllentorget och tågstationen.

Östgötamusiken finansieras av Region Östergötland samt Linköpings och Norrköpings kommun.

Text: Linnéa Hellqvist

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: