Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Passagen ger konstrunda på Facebook

12 februari 2021 | Uppleva & göra, Covid-19
Passagen, Linköpings kommunala konsthall är stängd för besökare, men ändå inte. På deras Facebook-sida finns filmade konstrundor.
Passagen visar konst på Facebook

Det är visserligen inte riktigt samma sak som att se konsten i en konsthall, men det är så bra det kan bli när man inte får hålla öppet.

Passagen är stängd på grund av pandemin. För att ändå kunna visa konst har utställningarna filmats. Där finns ett konstnärssamtal mellan Linn M Carlehed och Dag Källman. De har tillsammans gjort utställningen “Kråksång på tvärs i en onödig samtid”.

Guidad tur

I ett annat exempel tar konsthallsvärden Filip Checinski med besökaren på en guidad tur. Det är utställningen 5+5 som samlat fem östgötska och fem småländska konstnärer. De tar sig an “den stora frågan livet” som Filip Checinski uttrycker det. Han läser en kort beskrivning av varje konstnär och visar verken.

De tio konstnärer som är delaktiga i 5+5 är: Katarina Vallbo, Björn Bengtson, Liselott Bjurgard Wassborg, Magnus Wassborg, Åke Bergqvist, Maria Segersäll, Claes Fahlgren, Linnea Jensen, Falah Alani och Eva-Karin Strand-Wåtz.

Passagen är en konsthall som drivs av Linköpings kommun, kultur- och fritidsnämnden är ansvarig. Passagen inriktar sig på samtidskonst.

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: