Hoppa till huvudinnehåll

Plocka skräp – med DJ och fiskdamm

12 september 2023 | Bygga, bo & miljö
Välkommen till årets största skräpplockardag. Lördagen den 16 september kan du plocka skräp i gemenskap vid Stångebro mellan klockan 10-14. Fika, föreläsningar, fiskdamm och musik utlovas.

Vill du vara med och plocka skräp? Foto: Scandinav

Nu på lördag är det Håll Sverige Rent-dagen, en dag då så mycket skräp som möjligt samlas in. Välj mellan att plocka skräp själv eller tillsammans med andra. Den 16 september arrangerar Linköpings kommun tillsammans med pensionärsföreningarna PRO och SPF samt Linköpings innersta ett evenemang vid Stångebro, nära Musslanstatyn vid ån. Där kan du också hämta påsar för att plocka skräp var som helst i stan. 

Barnteater och fina priser

Under dagen bjuds det på fika och DJ i partytält, föreläsningar med skräp-tema, barnteater samt fiskdamm. Naturskyddsföreningen är på plats för att svara på frågor om återvinning samt nedskräpning och dykare kommer att plocka skräp ur Stångån.

– Alla har vi ett gemensamt ansvar för att inte slänga saker i naturen utan att ta hand om vårt avfall. Som tack till alla skräpplockare vid Stångebro lottar vi ut fina priser veckan efter arrangemanget, säger Niclas Alsö, miljösamordnare på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Text: Elisabeth Askefalk

10.30-10.45: Första föreläsningen med Jakob Berggren, miljöingenjör vid Tekniska verken, med temat "Musslornas och fiskarnas liv i Stångån".

11.30-11.45: Andra föreläsningen med Jakob Berggren, miljöingenjör vid Tekniska verken, med temat "Musslornas och fiskarnas liv i Stångån".

13.00-13.50: Föreställning om skräp med SjörövarFrida
SjörövarFrida, eller Frida Knutsson som hon egentligen heter, håller en underhållande show för barn mellan 4 och 7 år. Hon tar med åskådarna på en resa tur och retur över havet på skeppet Panthalon, gjord av pantflaskor.

Senast ändrad den 12 september 2023

Senaste nytt

Så ska kommunen bekämpa välfärdsbrott
Kommunen visade upp trygghetspunkt
Internationellt pris till attraktion i Gamla Linköping
Det hände på fullmäktige i september
Efter sprängningen: Kommunen stärker upp med ordningsvakter
Omvandlingen till en tryggare och grönare Järnvägspark
Kommunen arbetar trygghetsskapande efter explosionen
Så håller du enkelt koll på din ekonomi
Lär dig mer om psykisk ohälsa
Två centrala gator grävs upp