Hoppa till huvudinnehåll

Så blir öppningen av nya simhallen

1 mars 2023 | Uppleva & göra
För några veckor sedan berättades det om att öppningsdatumet för nya simhallen äntligen är klart. Den 22 april slås portarna upp till Tinnerbäcksbadet. Just nu pågår ett febrilt arbete för byggentreprenören att färdigställa Tinnerbäcksbadet så att Linköpings kommun och driftoperatören Medley kan ta över och öppna badet för allmänheten.
Simbassäng med tio banor.

Snart släpps avspärrningsbanden och poolerna fylls av badande människor. Foto: Johan Hermansson

– Det var otroligt stort intresse från Linköpingsborna när vi släppte öppningsdatumet och många ville få mer information om vad som gäller vid öppningen. Vad finns det för bassänger?, hur ser det ut?, vad är det för avgifter?, hur kommer programmet se ut den 22 april?. Därför påbörjar vi redan nu en informationskampanj med syfte att svara på Linköpingsbornas frågor, säger Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör.

Webbplats om simhallen

Idag publicerar Linköpings kommun en webbsida dedikerad åt nya simhallen där nyfikna besökare kan se bilder och få information om vad som som händer under öppningsdagen den 22 april samt de kommande öppningsveckorna. Bland annat finns ett övergripande program att ta del. Det kommer också vara möjligt att gå på visning av nya simhallen utan att behöva bada.

Det kommer finnas visningar både gällande byggnation och konst. Visningstider finns på webbsidan.

Förköpsmöjligheter

Från och med onsdag 1 mars går det att köpa förköp till nya simhallen. Information om hur du gör för att köpa förköpsbiljetter finns på Medleys hemsida.

– Det kommer vara många som vill komma till den nya simhallen under öppningsveckorna och därför erbjuder vi besökare att förutom möjligheten att köpa biljett på plats, även möjligheten att köpa ett antal förköpsbiljetter till de två första helgerna. Totalt kommer det finnas 800 förköpsbiljetter per helg, säger Camilla Eriksson, verksamhetsutvecklare Medley.

Öppningsprogram 22 april

Klockan 10.30
Programmet startar med familjeunderhållning från simhallstorget.

Klockan 11.00
Dörrarna till Tinnerbäcksbadet öppnas för allmänheten klockan 11.00. Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande, Niklas Borg, kommunstyrelsens vice ordförande samt Lotta Bäckman, ordförande kultur- och fritidsnämnden hälsar alla Linköpingsbor välkomna.

11.00-15.00
Familjeunderhållning av Kapten Hajmat med spännande upptåg, musik och sång. Musikunderhållning av Linköpings Kulturskola.
Maskoten Flodis minglar och underhåller.

Inne i simhallen
Representanter från föreningslivet informerar om sin verksamhet.
Följ med Kapten Hajmat på skattjakt i simhallen. Olika familjeaktiviteter pågår under dagen såsom Dansstopp, Rutschbanerace, Hinderbaneutmaning med mera.
Självklart finns mycket uppleva med en ny simhall som familjebad med rutschbanor, vågmaskin och hopptorn. Dessutom ett fint café med god mat och fika.

Efter 11.00 (ute)
Om det är kö så underhålls ni som väntar av varietéunderhållning med jonglörer, enhjuling och trolleri.

 

Senast ändrad den 1 mars 2023

Senaste nytt

Bassängerna är testade - 23 dagar kvar till öppning Det hände på fullmäktige i mars Snöovädret påverkar sophämtningen Linköping på besök i systerorten Palo Alto Förslaget om nedläggning av förskolor och skolor blir verklighet Reservrutiner påkopplade när trygghetslarm slutade fungera Nya åtgärder ska motverka segregation Inför beslutet om skollokaler - så går nämndmötet till Kom och se eldshow på Earth hour Dags att sopa upp gruset
Chatta med oss!
Chatta med oss!. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen att chatta med en samhällsvägledare hos Linköpings kommun. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Lämnar du personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: