Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Schemaförändringar för att minska trängsel i kollektivtrafiken

7 augusti 2020 | Förskola & utbildning, Coronaviruset covid-19
För att minska smittspridningen av det nya coronaviruset anpassas nu starttiderna för skoldagen på de kommunala gymnasieskolorna. Det innebär att skoldagen förskjuts mellan 30 till 60 minuter. Ändringarna görs för att minska trängseln i kollektivtrafiken vid rusningstid.
En lärare pekar på en elev som räcker upp handen.

Efter vårens distansundervisning öppnar nu gymnasieskolorna upp för undervisning i klassrum. Detta innebär att cirka 7 700 gymnasieelever åter kommer att ta sig till skolan i Linköping. Av dessa är det cirka 4 600 gymnasielever som har busskort och vanligtvis åker kollektivt.

– Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minska belastningen i kollektivtrafiken och på så sätt bidrar till att minska smittspridningen. Därför har alla Linköpings kommunala gymnasieskolor justerat starttiderna för skoldagen inför höstterminen, säger Åsa Ridne, avdelningschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Undvik att ta bussen till skolan

De som kan ta sig till sin skola på ett alternativt sätt bör göra det för att lämna plats åt de elever som verkligen behöver ta bussen eller pendeltåg.

– Det betyder att vi gärna vill att de som kan använda andra färdsätt till och från skolan gör det, till exempel cykla eller gå, säger Åsa Ridne.

Mer information om schemaläggning hittar du på länken nedan.

Frågor om Östgötatrafikens trafik hänvisar vi till länken nedan.