Seniorernas mötesplats fyller tio år

9 oktober 2019 | Omsorg & hjälp
Hagdahlska huset – Seniorcenter fyller tio år fredagen den 11 oktober. Det firas med kaffe, jubileumskaka, föreläsningar och musikunderhållning.
Hagdahlska huset

Hagdahlska huset – Seniorcenter ligger vid Stora torget.

Sedan tio år tillbaka fungerar Hagdahlska huset – Seniorcenter som en central mötesplats för alla Linköpingsbor över 65 år. Här kan besökarna bland annat umgås över en kopp kaffe, delta i aktiviteter och använda IT-caféet eller minigymmet. Det finns även en visningsmiljö med teknik och hjälpmedel.

Ingrid von Sydow har varit verksamhetschef sedan starten. Hon säger att utbudet har utvecklats mycket det gångna decenniet.

– Framför allt när det gäller vår visningsmiljö. Vi har även handledning i hur man använder sin mobil, dator eller surfplatta. Där finns det ett stort behov. Det kommer många besökare varje dag och får hjälp. Handledarna är seniorer, praktikanter från skolan och en av våra anställda.

Många återkommer

Flera av besökarna är stamgäster, men det kommer också en hel del nya. På ett år tar verksamheten emot omkring 11 000 – 12 000 personer. Nu hoppas Ingrid von Sydow att många kommer och tar del av jubileumsprogrammet på fredagen.

– Vi har en god kaka som är specialbakad för dagen! Och jag hoppas att dagen lockar nya besökare som ser att detta är ett trevligt ställe. Hit kan man bara komma, umgås och ha trevligt, men också ta del av hjälpmedel som kan underlätta i vardagen.

Hagdahlska huset – Seniorcenter ligger på Platensgatan 2. Här hittar du programmet för jubileumsdagen:

Här hittar du mer information om verksamheten:

Text: Per Conning

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Nu testar vi chatt som ny kontaktväg till kommunen. Chatten är öppen måndag till fredag 08.00-16.00, vecka 9 och 10.

Du får svar direkt på allmänna frågor. Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, tar emot dina frågor.