Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Showroom invigt i Ebbepark

14 oktober 2020 | Bygga, bo & miljö
En arena för möten och en plats för att visa upp Linköpings nya stadsdel. Så kan man kortfattat beskriva Ebbeparks nya showroom.

Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, Anna-Maria Jakobsson, vd Sankt Kors och Micael Antamo, vd Lejonfastigheter invigde Ebbeparks showroom under tisdagen. Foto: Andreas Äijä/Stångåstaden

I Östra Valla, mitt emellan universitetet och city, växer Linköpings nya område Ebbepark fram. Här byggs en helt ny typ av innerstadsmiljö där hållbara, smarta och innovativa lösningar testas och implementeras.

När området, där Wahlbecks Fabriken en gång låg, skulle utvecklas 2011 tog fastighetsägaren Sankt Kors ett beslut att ta vara på det strategiska läget och utforska möjligheterna med ny teknik i kombination med människors förändrade beteenden och attityder. Snabbt anslöt Stångåstaden och så småningom även Lejonfastigheter. Tillsammans utvecklar de nu området med 750 lägenheter, 75 000 kvadratmeter kontor och verksamhetslokaler, en träningsanläggning och plats för butiker, matställen och serviceverksamheter. Nu finns det även ett showroom, en arena för möten men också en utställning för att dela projektet med andra.

Inspirera andra

I Mattverkstan, en av de få byggnaderna som är kvar sedan Wahlbecks Fabrikers tid, invigdes under tisdagen det showroom som ska vara navet i arbetet att nå visionen om en modig, omtänksam och smart del av staden.

– Ett viktigt syfte med att utveckla Ebbepark på det sätt vi gör är att inspirera andra till att flytta fram positionerna inom stadsbyggnad inom såväl teknik som hållbarhet, men också för oss att inspireras av andra. För det är vårt nya showroom ett utmärkt verktyg, säger Linn Lichtermann, community manager i Ebbepark.

Showroom består av en stor yta där besökarna kan ta del av utställningen om Ebbepark samt arrangera seminarier och möten. Här finns även konferensrum. Det kommer att hyras ut, men även vara öppet för allmänheten vid särskilda tillfällen, än mer så när pandemin är över.